به گزارش تحریریه، بازار سهام که در آخرین روزهای هفته نیمه تعطیل پیش با کاهش شاخص و صف فروش بسیاری از نمادها مواجه بود و خروج پول از بازار شدت گرفته بود، اولین روزهای زمستان را با تاثیر پذیری از رویدادهایی از جمله؛ توقف رشد دلار و کاهش قیمت ها در بازار طلا، جدی شدن کاهش نرخ سود بانکی و خبر پذیرش ۱۹ هزار خودروی آریسان در بورس کالا، روند صعودی خود را از سر گرفت.
در این میان تشریح برنامههای مجلس برای حمایت از بازار سرمایه توسط رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در مسیر اطمینان بخشی به سهامداران نقش بسزایی داشت.
«سیدشمس الدین حسینی» رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، صیانت از قانون بازار سرمایه، ایجاد مشوقهای مالیاتی برای افزایش سرمایه از محل سود انباشته و پیشگیری از توزیع سودهای موهومی در قانون تامین مالی تولید وزیرساخت ها، حذف موانع برای توسعه تامین مالی توسط خصوصی، تجهیز منابع مالی از ناحیه وزارت اقتصاد با محوریت بازار سرمایه در برنامه هفتم توسعه و افزایش سهم بخش غیردولتی در تامین مالی از طریق ابزارهای بدهی و مشوقهایی برای تامین مالی از مسیر بازار سرمایه را از برنامههای مجلس برای حمایت از بازار سرمایه برشمرد.
از ابتدای آبان ماه که بازار سهام روند صعودی خود را با فراز و فرودهایی تداوم بخشیده، نقدینگی قابل توجهی از سایر بازارهای موازی که عمده ترین آن، بازار اوراق بدهی و بازار صندوق های با درآمد ثابت بوده به سوی بورس سرازیر شده است. در هفته های اخیر برآورد می شود که روزانه حداقل بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول از صندوق های درآمد ثابت خارج شده که مقصد اول این پول ها بازار سهام و بازار طلا بوده است.
در شرایط صعودی بازار، صندوق های اهرمی که از نظر درجه ریسک، در بالاترین سطح قرار دارند در جذب نقدینگی و کسب بازدهی نیز بالاترین بازدهی را نصیب دارندگان واحدهای ممتاز خود می نمایند. ۷ صندوق مهم اهرمی در آبان ماه به طور میانگین ۴۱ درصد بازدهی نصیب دارندگان واحدهای خود نمودند. ارزش دارایی های صندوق های اهرمی که در ابتدای سالجاری ۲۵ همت بود در پایان آبان ماه و در طول ۹ ماه اخیر با ۱۱۸ درصد رشد به مرز ۵۳ همت رسیده است. در معاملات روزانه نیز این صندوق ها به رکوردهای جدیدی دست یافته اند بطوریکه ارزش معاملات این صندوق ها در هفته های اخیر به بالای ۳ هزار میلیارد تومان رسیده و حتی در آخرین روز معاملاتی آذرماه نیز به ۴ هزار و ۹۸ میلیارد تومان رسید.
در رشد ۲ ماهه اخیر بازار سهام، صنعت خودرو، بانکی و صنایع همگرا با قیمت دلار از جمله فلزات و پتروشیمی ها، نقش موتور محرک بازار را بر عهده داشتند. صندوق های بخشی و یا صندوق هایی که سهام این صنایع، وزن بیشتری در ترکیب سهام آنها داشت در دوره رونق اخیر بازار نیز رشد بیشتری نسبت به شاخص کل تجربه کردند.
بررسی وضعیت صندوق های اهرمی از آن رو مهم است که این صندوق ها بخصوص در شرایط نوسانات شدید و وجود فضای هیجانی، نمادی از بازار سهام هستند. به نظر می رسد که با افزایش شاخص کل و افزایش بیشتر قیمت سهام شرکت ها شرایط بازار نیز ریسکی تر و شکننده تر شده و سهامداران بیشتر از بازدهی باید به فکر مدیریت ریسک باشند.
پایان/
نظر شما